Tjensvoll og jeg

Rune Bjerga

Rune Bjerga (f. 1976) er en kjent komiker fra Stavanger. Oppveksten til komikeren Rune Bjerga, og mange andre på åtti- og nittitallet i bydelen Tjensvoll i Stavanger var langt ifra A4. Heller muligens et sted mellom A3 og A2. Rune Bjerga beskriver i denne boken at han vokste opp i et miljø som var sterkt preget av den tyranniserende Tjensvollgjengen. Han var ikke en del av den gjengen selv, men det var mange som fikk oppleve det rå faenskapet deres på kroppen, inkludert ham selv.
«Tjensvoll og jeg» er hans egne erindringer om en helsprø oppvekst. Og helsprø er den. Her er mye morsomt fra tiden med ungdomsbandet Sudden Death, om havarerte kjæresteprosjekter, klining uten tunge, absurde hytteturer og familiepupper. Men han har også våget å beskrive de vonde tingene. Om moren som dør, og livet uten en far til stede, et beinhardt ungdomsmiljø med terrorisering og det som verre var. Det heter at «klovnen har mange ansikter». «Tjensvoll og jeg» kan være treffende for det utrykket.
Som Rune Bjerga selv sier det: Jeg er dønn ærlig, men drysser gjerne over en anelse piffi-krydder der jeg mener det er behov for det.

Pris: 329 NOK
2020 Dreyer Bok All rights reserved